Wizyta przewodniczącego SLD Włodzimierza Czarzastego i sekretarza Marcina Kulska w Rzeszowie

dodano 2017-10-13 18:02 w kategorii: Ludzie

12 października w siedzibie RW SLD w Rzeszowie gościli przewodniczący SLD Włodzimierz Czarzasty i sekretarz RK SLD Marcin Kulasek. Powodem przyjazdu Włodzimierza Czarzastego było spotkanie ze studentami zorganizowane przez związaną z SLD Martą Niewczas. Odbyła się też konferencja prasowa szefa SLD z udziałem Przewodniczącego RW Wiesława Buża i sekretarza RW Wiesława Stebnickiego.

Głównymi tematami konferencji był rzecz jasna protest lekarzy rezydentów. Jak stwierdził Włodzimierz Czarzasty SLD od dawna domaga się byś środki na służbę zdrowia w budżecie państwa oscylowały w okolicach 7%. Oczywiście SLD w pełni popiera protest lekarzy. Mówiono też dużo na konferencji o manipulowaniu obecnego rządu wokół emerytur pracowników służb wojskowych, policyjnych, ABW, kontrwywiadu, CBA,Straży Granicznej Stanowisko SLD jest w tej sprawie jednoznaczne, nie ma zgody na pozbawianie ludzi praw nabytych szczególnie, że przeszli już swoją weryfikację w latach dziewięćdziesiątych.